dimarts, 3 de gener del 2012

UNA TARDA AL GIMNÀS!

Com ja sabeu, cada dimecres a la tarda ens esperaren la Joana i la Patri al gimnàs per fer una sessió de psicomotricitat!

El primer que fem és el ritual d’entrada on es dóna la benvinguda als nens i les nenes i recordem que venim a passar-nos-ho molt bé. Tot seguit la Joana ens explica el material que ha preparat. Tots i totes estem molt emocionats, neguitosos i amb moltes ganes de començar a jugar!!!

És el moment de treure tensions i anem corrent a destruir la muralla de coixins!

Al gimnàs hi ha un espai sensoriomotor on els nens/es posen en acció totes les seves capacitats motores que li proporcionen un progressiu domini del seu cos i de les seves possibilitats.

A més, també es troben material per fer joc simbòlic, que és important per situar-se i entendre l’entorn social, per manifestar les angoixes, superar les normes i conflictes que imposa l’adult.
Solen fer construccions amb els coixins, robes, lluites...

Arriba el moment de relaxar-nos! Els nens i nenes s'estiren a terra, es posen còmodes i, mentre recorden totes les coses que han fet durant la sessió de psicomotricitat, la Joana i la Patri passen a fer un massatge.
 
Finalment els nens i nenes representen allò que han viscut, mitjançant una conversa, construccions amb fustes, dibuixos, modelar amb plastilina... És un espai de distanciament de les seves vivències emocionals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada